Презентація збірки оповідань “Один літній день”

“Один літній день”: столичні письменники

презентували в Богуславі свою збірку

“Один літній день”: столичні письменники презентували в Богуславі свою збірку 16 листопада у Богуславську районну бібліотеку завітали учасники київської літературної спільноти “Екзистенц_і_я”. Люба Єремічева, Любов Базь, Віталій Ніщименко, Лариса Дубас, Даніель Свідерський та Марина Гогуля представили богуславцям нещодавно видану збірку малої прози "Один літній день", а також почитали вірші, та розповіли про свою спільноту.

До книги увійшло 14 оповідань та есе від 14 різних авторів та авторок, серед яких є виходець із Богуслава, Віталій Ніщименко. “Все почалось з того, що ми, автори збірки, вирішили “вихопити” із буття один день і показати: він теж важливий, попри наш поспіх опинитися в омріяному далекому майбутньому чи настирливу звичку порпатися у минулому. Ось він, цей день, — у всій своїй красі, з емоційною палітрою, уроками, пригодами і наслідками”, — пояснюють учасники літературної спільноти.

“Богуслав, його природа, атмосфера та привітна публіка надихнули нас продовжувати такі літературні зустрічі й в інших містечках та райцентрах України. До того ж, ваше місто народило у нас купу творчих ідей та планів, які незабаром будемо втілювати в життя. Ми побачили зацікавленість в очах відвідувачів нашої презентації, тому сподіваємося пустити паростки нашої “Екзистенц_і_ї” і у вас”, — говорить засновниця ініціативи Люба Єремічева.

“Для мене дуже важливе проведення презентації книги "Один літній день" у Богуславі. Це моє рідне місто, де я виріс, ходив до школи, починав писати і малювати. Зараз сюди приїжджаю відпочити від київської метушні і набратися сил. І мені хочеться, щоб місто розвивалося. Подорожуючи Україною, часто спостерігаю, як райцентри тихо помирають культурно. Вони сірі і нікому не цікаві. Тривалий час Богуслав був економічним центром південної Київщини. Хочеться, щоб місто стало ще й культурним центром. Без культури туризм розвивається слабо. Люди приїжджають один раз. Їх потрібно зацікавити чимось ще, аби вони повернулися знову. Для цього проводяться такі заходи, а також фестивалі, спортивні змагання тощо”, — ділиться думками організатор події та співавтор збірки Віталій Ніщименко.

Примітно також, що однією з редакторок збірки виступила богуславська активістка Марина Гогуля, яка, зокрема, відзначила важливість того, що книжка вийшла українською мовою, незважаючи не те, що деякі з авторів пишуть переважно російською, адже це дуже актуально в сучасних реаліях.

“Богуслав запам'ятався надзвичайно теплим прийомом, щирим інтересом людей, які прийшли на презентацію, активною і дружньою спільнотою. Приїзд до Богуслава — як занурення у світ творчого натхнення, місце, де можна відчути повноту власного буття”, — говорить Любов Базь, літературна редакторка збірки “Один літній день”, співзасновниця видавництва “Моторний равлик”.

“Дякуємо, що завітали! Будемо раді бачити вас в нашій бібліотеці ще раз! Екзистенц_і_я — цікаві, щирі, "затишні", творчі, натхненні ..."Один літній день" — збірка, що пробуджує роздуми й іноді посмішку. Творіть й приїздіть до нас знову”, — відзначила Тетяна Серба, співробітниця Богуславської районної бібліотеки.

Любов Єремічева


/Files/images/1/75557531_3224614800946123_729818856029159424_n.jpg

/Files/images/1/76963275_462953760888434_3790787488918798336_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 382